Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

837

23. 8. 2011 20:03
Podivné že právě tihle

co mají tuhle fobii  z té radioaktiviti Temelína po pádu letadla, když šlo o USA radar který by nás teoreticky mohl ochránit třeba před raketou se špinavou bombou někde od fanatických mohamedánů tak ječeli jako pominutí že radar je daleko nebezpečnější než ta špinavá radioaktivní bomba.  8-o;-D

0 0
možnosti

837

23. 8. 2011 20:00
Radši už nebudu nikam chodit ani nikam jezdit

co kdyby na mě spadlo velké letadlo, no co letadlo i želva spadlá shůry by mě mohla zabít  

No jo ale kde teď budu bydlet, co kdyby na panelák spadlo velké letadlo :-)

Usměvní tihle vousáči s tou zvláštní fanatickou září v očích, bojí se takovéhle věci při které ještě nepřišel o život za 50 let ani jeden  člověk na světě a přitom si klidně chodí po chodníku a přecházejí silnici  a při tomhle přijde o život denně lidí mnoho.

Jakpak jen se to říká takovýmhle psychickým problémům, třeba když žena se bojí sahnout na kliku WC protože se bojí že by mohla přijít do jiného stavu z toho co tam zanechal nějaký muž, teoreticky také by se to mohlo stát, není to náhodou psychické onemocnění zvané fobie:-) ?

0 0
možnosti

debater

23. 8. 2011 10:10
Debata o pádu velkého dopravního letadla

je už trapná. Kdo chce najít problém, ten ho najde. Pokud eliminujeme pád letadla na Temelín, existují v ČR minimálně stovky dalších cílů, kde by letadlo způsobilo ohromné hmotné škody a okamžitě tisíce obětí. Máme zde rozsáhlé chemické provozy, lidnatá centra, jak ty jsou zajištěny proti pádu letadla? Každý na sebe bere určitou míru rizika už v době kdy je jeho život počat, naprosto bezpečný a bez rizika není ani spánek ve vlastní posteli. Přestaňte už s tou blbou demagogií!!!

2 0
možnosti

zdeseny obcan

23. 8. 2011 10:17
Re: Debata o pádu velkého dopravního letadla

Je to byvaly novinar, bez demagogie uz nedovede existovat.

0 0
možnosti

MiroTR

23. 8. 2011 9:44
No, pokud se dopravní letadlo

zapíchne do nějaké hráze v Rakousku, budou škody několikanásobně vyšší. :-/  Viz Japonsko.  Daleko větší škody a ztráty na životech způsobilo zemětřesení a tsunami jako takové, ale píše se jen o Fukušimě, kde na havárii nezemřel nikdo.

0 0
možnosti

Karl Novak

23. 8. 2011 8:03
Pokud spadne velké letadlo do centra Prahy, tak katastrofa

nastane nepochybně. Jak se k tomu asi postavíme ?

Podle autora blogu je asi načase urychleně něco podniknout.

Vystěhovat Prahu ?

A to je pouze hypotetický problém. Máme však reálný problém, kdy včely zabíjejí rok co rok několik lidí. Začneme vybíjet včely ? A taky by bylo vhodné zakázat jakékoliv koupání a plavání a taky veškeré vodní sporty. Vždyť je to smrtelně nebezpečné !

0 0
možnosti

pavel 99

23. 8. 2011 8:54
Re: Pokud spadne velké letadlo do centra Prahy, tak katastrofa

ale jim nevadí rizika obecně. Všimněte si, že jim nevadí desítky tisíc mrtvých v Japonsku. (Nepožadují opatření proti tsunami obecně.) Dokonce jim nevadí tisíce mrtvých z tamní protržené přehrady (nepožadují zrušení přehrad). Ale vadí jim několik zraněných v jaderné elektrárně a požadují zrušení jaderných elektráren.:-/

1 0
možnosti

Kiwi328

23. 8. 2011 7:33
Letadla by padat neměla, ale na Temelín můžou

Asi před dvaceti lety (8-o) když jsem studovala fyziku, tak jsme probírali i Temelín. Vím zcela přesně, že tehdy existovaly propočty a studie co by se stalo, kdyby na Temelím spadlo letadlo. Nevím jak velké, to je fakt. Ale tyhle propočty být musely, protože v blízkosti Temelína od začátku lítají letadla a tohle nebezpečí tak bylo celkem reálné. Když potom Jihočeské matky tvrdily, že žádné takové studie neexistují, tak jsem je přestala brát vážně.

Zkuste se ptát lidí, kteří na Temelíně pracovali a měli na starost bezpečnost. Dá to trošku práce, ale nebudete psát dohady na úrovnu bulváru.

0 0
možnosti

český_vesničan

23. 8. 2011 7:04
..kdo chce psa bít...hůl si vžycky najde.....

0 0
možnosti

SID09

23. 8. 2011 6:49
Nazdatr Zdendo !

A jinak jsi zdravý ? A co lékařská prohlídka u psychiatra ? Taky dopadla dobře ? ?;-D

0 0
možnosti

torong

23. 8. 2011 6:35
vědci...

Pane Havleno, v posledním ekologistickém článku jste psal o vědcích (odbornících), kteří jsou nesouhlasí se zásahem proti kůrovci na Šumavě, a protože jsou to odborníci měli by je všichni ti hloupí co o kůrovci nic vědět nemůžou (protože nejsou odborníci) poslechnout. Paní Drábová patří mezi naše největší odborníky na jadernou energii. Neměli by ji tedy ti hloupí (v tomto případě ekologisté a to včetně toho "ekologického poradce") poslechnout? Váš článek je krásnou ukázkou toho jak ekologisté mluví podle toho jak se jim to hodí. Jednou vzývají odborníky, podruhé je zatracují.

Druhá věc, jaké jiné řešení nabízí pan "ekologický poradce", který jistě studoval energetiku a její situaci a vývoj u nás takže má o problematice přehled? Pokud se chcete inspirovat opět Německem jako v případě Šumavy, doporučuji pročíst blog pana Nejedlého...

4 0
možnosti

pavel 99

23. 8. 2011 8:51
Re: vědci...

Velmi přesně vystiženo. Odborník je "odborníkem" a má být bezpodmínečně uposlechnut, pouze když říká, co chtějí ekologisté slyšet.;-DR^

0 0
možnosti

Lancer

23. 8. 2011 1:55
Temelin

Kontenjment kolem reaktoru v Temeline je samozrejmne navrzen tak, aby vydrzel pad velkeho dopravniho letadla. Soucasi testu to nebylo z duvodu toho, ze tento scenar jaksi nelze provest v realu, ale pouze jako pocitacovou simulaci, ktera byla samozrejmne podbrobne provedena uz pri navrhu elektrany.

Pokud by se o to pripadny terorista presto chtel pokusit, musel byt tim velkym letadle v plne rychlosti trefit primo budovu reaktoru. Manevrovat s velkym letadlem v male vyssce (cca 30 metru) a velke rychlosti, abych trefil primo budovu reaktoru vyzaduje velke pilotni zkusenosti a trening s konkretnim letadlem.

Jednodussi z hlediska skod by bylo spadnout s letadlem nekam do centra mesta.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1813x
Novinář v.v., který má potřebu veřejně prezentovat své postřehy, názory a nápady.