Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

j.cizek

17. 8. 2011 14:51
Xenoco?

Pane Havleno - nejsme až tak padlí na hlavu, abychom bojovali proti něčemu co neznáme. Členové naší facebookové skupiny Islám v České republice nechceme znají problematiku islámu více než dost na to, aby věděli, proč a proti čemu bojují.

Jen tak mimochodem - Německo, Norsko, Holandsko a další země také kdysi začínaly s "hrstkou muslimů".

0 0
možnosti
I

il1948

16. 8. 2011 10:00
Tak

autor, napriek tomu, ako sám uvádza je už V.V., stále patrí k tvrdému jadru novinárskej internacionály. Samozrejme, nenechá sa každý oblafnúť.

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

14. 8. 2011 10:37
Stěžejním bodem článku je...

...ten citát B. Kurase. Ti lidé přišli před několika generacemi a dodnes se nedokázali přizpůsobit. A právě proto je u nás aktuální a vhodné bít na poplach dnes, přestože problém ještě nenastal. Za několik generací může být pozdě, protože to už z našich škol bude vycházet "naše vlastní" vykořeněná třetí či čtvrtá generace. A proto musíme problém řešit již dnes: popadnout dnešní první generaci za flígr a se slovy "Žádné usazování nebude!" jí ukázat nejbližší hraniční přechod. A to pokud možno dřív, než nám tu stačí nasekat nevyhostitelnou druhou (a třetí a čtvrtou) generaci. :-P

-

Nejsem však vyloženě proti imigraci. Naopak, jsem pro to, abychom za deset, dvacet, třicet let s otevřenou náručí přijímali v našem osvíceném a etnicky homogenním státě prchající elity ze západné Evropy. Mohlo by nám to přinést nevídanou ekonomickou prosperitu: "Přijďte žít k nám, kde muezíni nedávají dobrou noc!"

1 0
možnosti
G

gogo

14. 8. 2011 21:42
Re: Stěžejním bodem článku je...

Koukám, další svědomitý národovec. Proboha, kde máte ty přistěhovalce, které chcete poslat na nejbližší hraniční přechod? A kde jste vzal tu vizi "osvíceného a etnicky homogenního státu"? Ach jo...

0 0
možnosti
UU

hryhryhry

14. 8. 2011 9:59
už aby přišli

;-D;-Djá osobně se muslimů nebojím a těm z  mladých flexibilních kolektivů je z celého srdce přeji ;-D

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

14. 8. 2011 9:42
v ideálním světě byste měl možná pravdu...

Ale tady... Ano, máte pravdu, V SOUČASNÉ DOBĚ ČR nebezpečí nehrozí. Ale v budoucnu? Neslyšel jste o kvótách EU na imigranty? Nejde o to, že se k nám nepohrnou, jde o to, že nám budou přiděleni.

Dále je to o pozitivní diskriminaci, která vede k používání dvojího metru na různé lidi, vede k přehlížení přestupků jedněch, nedodržování pravidel a někde pomalu i zákonů druhými. Zrovna muslimové jsou známí tím, jak nedodržují pravidla a ohýbají většinovou společnost ku svému obrazu - za podpory politiků. A je pak logické, že většinovou populaci, co v dané zemi žije staletí, spousty generací, kouká nevraživě na ty, kteří prosazují svůj životní styl na úkot toho dlouhodobě zavedeného a obyvatelé to vše ještě platí. A přitom smí pouze držet ústa a krok.

0 0
možnosti
DH

hadassa

14. 8. 2011 9:59
Re: v ideálním světě byste měl možná pravdu...

Sám jste si odpověděl - jak je možné, že politici něco takového umožňují? Píšete o něčem, co ještě nenastalo, bojíte se, že by to nastat mohlo. Tvořit svět s klackem v ruce se lidstvu už mnohokrát nevyplatilo, ale pokud si to nedá vymluvit, tak se asi nedá nic dělat. A nezaměňujete tak trochu imigranty a muslimy? To vaše "za podpory politiků" mne opravdu pobavilo. ;-)

0 0
možnosti
MKSP

Mladíci, kam se podíváš

14. 8. 2011 0:05
antikarma

Bohužel tohle je takový typický levicově rádobyhumanistický žvást. Nestačím žasnout, jak v době moderních komunikačních zařízení, internetu především, může někdo něco kvákat o xenofobii. Víte vůbec, co to slovo znamená?? Já opravdu vím, z čeho mám obavy, informací je vážený pane bohužel více než dost. Takže jakpak to může být strach z neznámého? Sám jste psal, že jinde by ty obavy mít mohli. Tak mám pro vás obrovskou novinu. Právě proto je ona nechuť u nás k podobným sebevražedným experimentům, vidíme, co se děje kousek od nás.

Ano, je to tak, mám obavy z těch, kteří dosáhli díky svému chování toho, že v Rotterdamu má 55% mladých přistěhovalců z Maroka trestní záznam. A takhle je to víceméně všude stejné. Jsou obrovským rizikem a to po všech stránkách. I díky podpoře a toleranci lidí jaky vy hořel Londýn, Paříž. Vy zřejmě nemáte na práci nic užitečnějšího, než abyste dělal všechno pro to, aby jednou hořela i Praha.

ANO, máme se bát. A měli by jsme se bát i podobných hujerů, jako vy..

0 0
možnosti
DH

hadassa

14. 8. 2011 0:20
Re: antikarma

Díky, skutečně díky, za tento ryzí, typický pravicově antihumanistický blábol! Konečně jsem prozřela, konečně jsem pochopila, že zastávat myšlenky lidství, tolerance a křesťanství je jedinou cestou rovnou do pekel. Jsem ráda, že oslněna touto pravdou, k níž bych samostatně nebyla schopna dojít, mohu konečně klidně spát, protože experti "hujerů" pro změnu tohoto typu to na této planetě (nebuďme troškaři, že) konečně dovedou tam, kde to jedině a nezměnitelně musí skončit - bez lidství, tolerance a křesťanských ideálů - to jest konečně v ... ;-D

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

13. 8. 2011 22:35
Nemám

ráda černobílé výkřiky zdejších karmových úderníků, ve Vašem článku ale příliš mnoho reálných a konkrétních návrhů k řešení vzniklé situace rovněž nevidím. JAK má stát usilovat o integraci a vytvářet pracovní místa?

Přesto s mnohým souhlasím a dávám karmu už proto, že se pokoušíte o aspoň trochu hlubší rozbor, což je vždycky obtížnější a přitom mnohem méně vděčné, než úderně zaječet totéž, co už sto lidí přede mnou.

0 0
možnosti
G

gogo

13. 8. 2011 23:40
Re: Nemám

Hledání způsobů integrace imigrantů i lidí, kteří sice vdané společnosti žijí několik generací a pořád jsou v uzavřené komunitě, je úkol pro politiky. A ti v tomhle v minulosti dost sehávali. Pro mají v některých evropských zemích problémy. Stejné je to i s vytvářením pracovních příležitostí. V řadě zemí se o řešení pokoušejí, někde i úspěšně. Třeba v Německu začali být přísnější na imámy, začali je školit, ty, kteří se nechtějí naučit němčinu, posílají domů. Evropa musí změnit vůči přistěhovalcům taktiku. Pokud by je ponechala jejich osudu na okraji společnosti a pod vlivem islámských fundamentalistů, zadělala by si na velké problémy. Určitě musí i zpřísnit imigrační zákony, které jsou většinou (na rozdíl od těch našich) dost benevolentní. Jenže z ekonomických důvodů je odchod imigrantů to poslední, co si vyspělé evropské země přejí. Vždyť dělají špinavou práci, kterou Evropané dělat něchtějí a vytváření nezanedbatelnou část hospodářského výkonu. Třeba v Itálii je to devět procent .

0 0
možnosti
MB

802

13. 8. 2011 20:24
No typické pahumanistické žvanění

žvanila co si nevidí ani na špičku nosu.

Obdoba: máme dluhy nesrovnatelně menší než Řekové, nic nám tedy nehrozí, můžeme klidně sekat dluhy další abychom Řeky dohnali a předehnali.:-)

Stejné s těmi Mohamedány, je potřeba jim povolit stavby mešit, je potřeba změkčit imigrační zákony a potom určitě tu Anglii, Franci atd. doženeme a předeženeme.

Češi jsou zaplať pánbůh   národ racionální, který ještě neztratil pudy sebezáchovy, drží si svoji zdravou xenofiobii, takže na takovéhle žvanění nikdo moc nedá důležité je co člověk vidí okolo v Evropě.

Podivné že prý jsme tak hrozně xenofobní a vůbec nám nevadí třeba stotisíce Ukrajinců u nás, u nás nikdo xenofobně   neřve jako v Německu "oni nám kradou práci", ani jsme nezavřeli hranice a nezavedli víza Slovákům kvůli migrujícím cikánům jako to udělala třeba Kanada nám.

0 0
možnosti
MD

UpsideDown

13. 8. 2011 19:01
Nezvládl sem to dočíst do konce...

v okamžiku kdy sem si přečetl vaše srovnání Wilderse a Hitlera už sem nemohl dál. Zasloužil byste pár facek a studenou sprchu. Je rozdíl mezi člověkem, který říká "Napadneme ostatní země, všechny si porobíme, a ti co jsou podle nás podřadní půjdou do plynu" a člověkem, který říká "Naše země nemá na to, aby uživila všechny co u nás chtějí žít a navíc nemáme povinnost přizpůsobovat se přistěhovalcům, naopak přistěhovalci se musí přizpůsobit nám". Pokud tohle nevidíte, tak jste blbec a běžte si laskavě zopakovat základní školu, než budete přednášet svá moudra.

Tady vůbec nejde o to, že Češi "nemají někoho rádi" a chtějí někomu ubližovat. Svět je pestrý a to je na něm fajn, i kdybyste mě šoupnul do Rwandy, nebo Papui-nové-Guinei tak vám zaručuji, že s místními nějak vyjdu a nebudu je mlátit ;) Jen nevidím jediný důvod proč by se měli stěhovat k nám - nemají nám co nabídnout, my nemáme co nabídnout jim a naše kultury jsou vzájemně neslučitelné. Každá normální země si chrání své území, nevím

0 0
možnosti
MD

UpsideDown

13. 8. 2011 19:08
Re: Nezvládl sem to dočíst do konce...

proč by Evropa měla být vyjímkou. Dám vám příklad: před dvěma lety firma kde dělám získala zakázku v Dubaji - když jsem tam přiletěl, pěkně si mě imigrační úředníci proklepli, zapsali do databáze... krátce nato sem zjistil, že začal ramadán a přes den se nesmí jíst a pít. Kdybych si k zákazníkovi přinesl bagetu, tak mě vyrazí, kdybych na ulici začal lemtat vodu z láhve, tak mám problém s policií... a nikomu z cizinců to nepřišlo divné. Je to arabská země, je to jejich náboženství, jejich pravidla, tak se buďto přizpůsobím, nebo vypadnu. Však nikdo nás nenutil, abychom tam jeli.

Proč by proboha nemohl někdo v Evropě říci to samé? Tohle je naše země, naše kultura, a MY si můžeme vybrat koho k sobě pustíme a co mu dovolíme! Ovšem, to by byl rasismus a xenofobie, že?

0 0
možnosti
E

Erides

13. 8. 2011 17:50
Lži, polopravdy a mýty

Autor, zřejmě multikulturně-levicového smýšlení, opět sahá k "promyšleným" propagandistickým lžím! Čechům nevadí jiná barva kůže ani jiné smýšlení. Čechům vadí, jak říká tady kolega pode mnou, snaha vnutit nám milovat cizince a jejich kultur(u/y), vadí nám, když jsou cizinci právně zvýhodňováni na úkor domácího obyvatelstva - zcela jedno, zda je to nerovná trestní sazba (příklad: běloši - 20/22 let za mřížemi - Vítkov x cikán - 10 let za mřížemi (přičemž "spravedliví multikulturalisté měli snahu snížit tomuto pachatei trest na 1/2) - Krupka) nebo označování jakékoliv kritiky cizinců za pofiderní rasismus a xenofobii. Samozřejmě autor opět sahá k osvědčeným propagandistickým výkřikům a heslům typu "Čeští xenofobové", "Čeští rasisté", "netolerantní česká společnost" atp.

Myslím, že heslo amerických republikánů 'Nestačíš argumenty na svého ideového protivníka - řvi 'Rasismus!!' !' plně odpovídá vašemu typu "argumentace a republikáni tímto heslem uhodili hřebíčkem do hlavičky

0 0
možnosti
R

rudaz

13. 8. 2011 18:01
Re: Lži, polopravdy a mýty

Když už jste vzpoměl USA, kolegy přítel tam byl na stáži u policie. Na otázku "lidská práva, např.přistěhovalců" jemu odpověděl takto: "Proti nim jsou práva občanů tohoto státu, že? Takže větší bere a hotovo!"

Které právo je silnější v demokracii? Jaký důvod mají muslimové se stěhovat do Evropy a zde mít rodiny 8 a více dětí?

Takto naši emigranti po r.1968 nepostupovali ve státech, které jim laskavě poskytly azyl, že? Protože my Slované nejsme výbojní jako např. Mongolové (nic proti nim) aj.národy, čeká nás zakrátko lepší budoucnost. V ní ale není místa pro lidi sice s vírou, ale bez lásky. Absence lásky je totiž činí fanatickými, příklady jsou známy.

Bude líp.R^V

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1813x
Novinář v.v., který má potřebu veřejně prezentovat své postřehy, názory a nápady.