Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KH

frantaflinta99

30. 7. 2011 11:27
Typický příklad "novináře"

1. Vůbec tomu nerozumím

2. Vyberu si komu fandit

3. Najdu nějaké odkazy, které budou podporovat můj článek (jiné samozřejmě zatajím)

4. Napíšu slátaninu.

1 0
možnosti
KH

frantaflinta99

30. 7. 2011 11:28
Re: Typický příklad "novináře"

O autorovi: Je bývalý novinář, nyní v důchodu a léčí se z té

"závislosti" v důchodu. Léčba je úspěšná, protože má potřebu psát.

???????

To je to samé jako: Jsem bývalý opilec a léčím se ze závislosti. Léčba je úspěšná, protože mám potřebu stále pít.

0 0
možnosti
DH

hadassa

30. 7. 2011 11:00
Vykácet!!!

Vykácet a zalít betonem, protože k ničemu jinému to není! Copak je možné, aby v čase bezbřehého kapitalismu někde byly kopce a na nich nebyly sjezdovky (třeba i soukromé) a další a další baráky? Copak není jedno, jestli prales vznikl ve 12. století a nebo v 18.? No, já bych tam dala postavit dálnici do Rakous, jen nevím, jestli z druhé strany by měla pokračování.  Tam už jsou přece jen trochu dál i co se týče vztahu k přírodě.  Autorovi R^, naivním odpůrcům přírody RvRv

0 0
možnosti
X

xychteen

30. 7. 2011 12:54
Re: Vykácet!!!

Konečně nějaký tolerantní a objektivní diskutér :-)

:

"Copak není jedno, jestli prales vznikl ve 12. století a nebo v 18.?" Jistěže je... Konec konců, proč se vlastně řešej nějaký starý obrazy, platěj se za ně šílený prachy a stavěj se kvůli nim extra baráky? Photoshop umožňuje vytvořit mnohem krásnější díla za pár vteřin, stačí sbubnovat nějaký aktivisty a donutit ty prachatý snoby, ať platěj balíky za tohle

:

(demagogie jako demagogie, ne? :-) přeju pěkný víkend)

0 0
možnosti
RP

radim36

30. 7. 2011 4:45
Bohužel většina vědců

dodávajících takzvané vědecké argumenty pro neopotlačování kůrovcové kalamity a nekácení je přímo na tomto ději zinteresována. Protože přímo ten kůrovcový krach zkoumají a inkasují na to od státu, od EU a případně od všelijakých nadací tučné finančnígranty. Pokud by byla na Šumavě kůrovccová kalamita zvládnuta, řeka grantů by se změnila na tenký chudý potůček a vědátoři by neměli práci.

Nebo by museli děje, které mají teď na Šumavě zadarmo, pracně modelovat čo je pracně vyhledávat všude možně a trmácet se za nimi po světě.

1 0
možnosti
X

xychteen

30. 7. 2011 1:12
Já tomu teda taky moc nerozumím...

...akorát víceméně v lese žiju. A podle mne je přírodní rezervace z uměle vytvořeného lesa něco podobnýho, jako kdyby se někdo pokoušel udělat z pražského Jižáku chráněnou architektonickou památku.

:

MMCH čistě prvoplánově mne ten odkaz na emeritního kantora z Holandska ve spojitosti se Šumavou docela pobavil - vzpomněl jsem si na ty Haškovy vědátory, co se v kavárně hádali o výpočet dráhy nějakého kosmického tělesa a pak si neuměli spočítat útratu :-) Přeju všem pěkný víkend.

2 0
možnosti
G

gogo

30. 7. 2011 10:05
Re: Já tomu teda taky moc nerozumím...

;-)Což si takhle ten rozhovor přečíst celý!

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

30. 7. 2011 0:23
Autore, léčete se jinak nežli psaním

Článkem vnucujete názor, kterému sám nerozumíte. Prostě jste se poléčil a žádný užitek to nepřináší, možná pouze Vám pro lepší usínání.Rv

:-(:-(:-(

2 0
možnosti
JV

Žadatel

29. 7. 2011 23:48
Nemusím být extra odborníkem abych věděl,

že nezlikviduje-li se kůrovcové dřevo, bude holina z celé Šumavy.

1 0
možnosti
KV

_-1-_

29. 7. 2011 23:55
Re: Nemusím být extra odborníkem abych věděl,

A za dalších tisíc let bude na místě té holiny opět prales ..... (pokud tam nebude oceán ;))

1 0
možnosti
CLJ

cenzorovo lepší já

29. 7. 2011 23:24
Pokud

oblasti zasažené kůrovcem nejsou nějakým způsobem lesní monokulturou vytvořenou člověkem, tak ať si příroda poradí sama... Jinak řečeno, co člověk způsobil, to ať si taky ukočíruje..., jinak ať to nechá na přírodě, aby si sama pomohla...!  Relevantní souhrn informací o celé záležitosti směrovaný k lidem, kteří se v dané problematice fundovaně neorientují, stále chybí..., zda jde jedněm opravdu jen o ochranu přírody a ne o zviditelnění sama sebe a druhým jen o kšeft, zaměstnanost a pod... Tím větší se otevírá prostor pro fanatiky i odborníky (a rádobyodborníky), kteří za případné prosazení svých postojů (třeba i z akademických postů) neponesou žádnou konkrétní osobní odpovědnost, jen se zúčastní většinou populistického kraválu kolem celé věci... Takže nezbývá nic jiného, než respektovat stávající zákony a pokud má někdo s dodržováním zákonů problém, je na ředě justice a její nástroje na řešení jeho protiprávního jednání se všemi důsledky, z toho vyplývajícími...!!!

2 0
možnosti
VN

Amoniak II

29. 7. 2011 23:51
Re: Pokud

Celá Šumava je lesní monokultura vytvořená člověkem, to nevíte? Ze šumavských lesů ukrajuje člověk už od 13. století a v 18. století se dostal už v podstatě všude. Na Šumavě roste hospodářský les.

A zelení Khmerové teď tvrdí, že když k zanedbanému hospodářskému lesu postavíte ceduli "Národní park", začnou se v něm dít procesy stejné jako v přírodním lese.

4 0
možnosti
B

basata

29. 7. 2011 22:20
Čechy nejsou Kanada...

Na experimenty není Šumava to správné místo,je na takové srandičky moc malá.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

29. 7. 2011 22:18
Kde je začátek problémů s kůrovcem?

To je otázka, která je rozhodující. Jestli někdo vydělá nebo jestli je něco přírodní park jsou věci vedlejší.

-

Podle mého názoru je prvotní příčinou problémů vznik jehličnatých monokultur. To není nic přirozeného a z toho je potřeba vyjít. Nedá se totiž očekávat, že bude sama příroda obnovovat něco, co vytvořil uměle člověk. Pokud necháme přírodu, aby si sama poradila, měli bychom počítat s tím, že lesy přírodního park Šumava v podobě jak je známe zmizí a budou nahrazeny lesem smíšeným nebo úplně listnatým.

-

Pokud to tak má být, mělo by to explicitně zaznít, aby si lidé uvědomili, co to znamená, jak dlouho to bude trvat a jak bude Šumava po zbytek našich životů vypadat.

2 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1813x
Novinář v.v., který má potřebu veřejně prezentovat své postřehy, názory a nápady.