Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PA

Pepan A2

26. 7. 2011 7:21
Nechápu, oč Vám jde?

Pokud člověk nemá práci a chce něco po státu, měl by státu taly něco dát. Kecy o tom, že za dobu zaměstnanosti si na to našetřil jsou bezpředmětné, protože z odvodů jde na podporu zaměstnanosti 1,2% platu, což je směšné minimum. A nevidím nic divného na tom, že i vysokoškolák, který není schopen najít adekvátní práci, se načas chytne třeba koštěte, nebo bude třeba natírat barvou zábradlí. Mám kamarádku, která s vysokoškolským diplomem dělá uklízečku a je ráda, že práci má, protože ve svém oboru se dlouhodobě neuplatnila. Znal jsem jinou vysokoškolačku, která pracovala jsko pokladní v supermarketu, protože momentálně se nemohla jinak uplatnit. Na druhé straně jeden můj známý byl jako vysokoškolák nezaměstnaný přesto, že měl státnice ze dvou jazyků. Jednou za měsíc zašel na pracák, kde konstatovali, že pro něj nic nemají a ona se zase na měsíc oddal lenošení na gauči.

0 0
možnosti
PH

petrph

26. 7. 2011 9:21
Re: Nechápu, oč Vám jde?

1)To "směšné minimum" odpovídá principu pojistného. všichni pracují a platí pojistné, a když se někomu z nich stane "pojistná " událost, tedy je propuštěn z práce tak dostane zaplaceno.  Kdyby to bylo jinak, a dejme tomu na Vás chtěli pojistku auta nebo domu ve výši 50% jejich hodnoty, asi by jste si myslel že si z Vás dělají srandu. A kdyby Vám pak v pojišťovně řekli, že aby Vám vyplatili pojistnou náhradu škody, tak u nich musíte měsíc zametat kanceláře,tak by jste se asi tvářil jak???

2)Jistěže, proč by nemohla vysokoškolačka pracovat v supermarketu jako pokladní, proč by se třeba vysokoškolák nemohl uchytit jako správce objektu kde by zametal, natíral barvou zábradlí?? Klidně...Ale asi by požadovali aby tam byli zaměstnáni na plný úvazek a dostali za to odpovídající  mzdu...Nemyslíte???

0 0
možnosti
VJ

velký jarda

26. 7. 2011 7:12
Vážený

můžete uvést jeden jediný příklad, kdy by vysokoškolsky vzdělaný člověk byl poslán zametat ulice. Pokud  má alespon trochu v hlavě, což u vysokoškolsky vzdělaného člověka  se předpokládá  tak si tu práci vždycky najde.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

26. 7. 2011 7:21
Re: Vážený

Pokud je líný lempl, tak ne - viz můj příspěvek výše.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

26. 7. 2011 1:21
Jako Jablonečanda znám Drábka trochu lépe

a tak se ho musím zastat. Je to opravdu tvrdý muž. Na lajdáky, kteří si nedovedli za celý život pořídit bydlení v rodinném domku je nesmlouvavý. Jako bývalý předseda a stále hlavní akcionář "Jablonecké teplárenské a realitní" se pustil do boje s lajdáky z paneláků a z nářků mé zaměstnankyně-paneláčnice vím, že takovou zimu v bytě a takové doplatky za teplo ještě nikdy neměli. Jak se říká, jednoho štěstí, druhého neštěstí a tak díky Drábkovi ta milá žena i přes svůj důchod, chodí řádně do práce a já nemusím zaměstnat někoho nového. Mám už také roky a špatně si na nové lidi zvykám.

1 0
možnosti
ŠŠ

EndtheFED

25. 7. 2011 23:50
Ten čas je moc krátký, ale...

..jinak nevidím důvod, proč by absolvent vysoké školy nemohl uklízet odpadky v ulicích nebo dělat nějakou jinou prospěšnou práci? Je to pořád lepší než se flákat a nedělat nic.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

25. 7. 2011 23:22
Mno, tak já se domnívám,

že zpytování svědomí u naši politiků nehrozí ani v případě znepokojivého pomyšlení na plivance do ksichtu od svých voličů. Hlavně, když to sype.

1 0
možnosti
D

Draggo

25. 7. 2011 23:02
Tak doufam,

ze se to Drabkovi s tim uklizenim odpadku v nezamestnanosti brzo vyplni. :-P

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS