Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolokol

21. 7. 2011 21:47
Nevím proč pořád v některých přetrvává představa

že někde jsou ti odborníci, kteří znají to objektivně správné řešení. Že prostě stačí někam posadit 5-10 vážených profesorů a oni se shodnou jak má vypadat důchodová reforma, jaké mají být daně, zdravotnictví, atd. atd.

0 0
možnosti

Karl Novak

21. 7. 2011 20:02
Bez ideologie

je to třetí cesta. A ta vede do třetího světa.

Ideologie je to co vede lidi ke spolupráci. A spolupráce je cestou k prosperitě.

0 0
možnosti

mmaaxxxoo

21. 7. 2011 19:52
.

Politoložka Dvořáková? Ta bývalá komunistka? Ta by se měla do konce života stydět a ne moralizovat na zdejší politickou situací.

Já raději serioznější komentátory politiky.

Jo, o reformách MUSÍ rozhodovat ideologie, ta, která zvítězí v demokratických volbách. To jste nepochopil princip demokratických voleb?

0 0
možnosti

Paeris Kiran

21. 7. 2011 20:12
Re: .

jo... že když vyhraje někdo s 50,1 procenty hlasů ten nejzákladnější výsledek je ten že 49,9 procenta populace bude naštvaných na to co taková vláda udělá.

Ve starém římě kde byli relativně malé skupiny lidí a spousta neobsazeného místa a valná většina toho co senát vyplodil se dala ignorvat to ani tak problematické nebylo...

Dnes každé rozhodnutí neštve příliš velké množství lidí bez ohledu na to která strana ho udělá. Demokracie byla funkční únosná na úrovni městského státu, čím větší je populace která se podle ní řídí tím méně funkční se demokracie stává. Historicky prokázaný fakt.

V EU demokracii nehledejte... příliš mnoho lidí i na zastupitelskou demokracii... Je to ironie ale jako autoritativní vláda nesnažící se hrát si na demokratický nesmysl by EU asi fungovala lépe než teď a štvala by podstatně méně lidí.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS