Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pyjonýr z tup 009 - 4

1. 8. 2011 21:43
Ono to Drábkovi myslí tak jak vypadá.

0 0
možnosti

velky bratr

1. 8. 2011 21:38
Kde mate ty pravicove inzenyry?

Ja bych je tak rad volil. Zatim tu mame od Rasinovy vrazdy jen prohlubovani socialismu a jeden levicacky experiment za druhym. Ted jsme na dne propasti touto cestou dosazitelne a zda se, ze budeme zjistovat co je pod jejim dnem - diktaturou vlastniku pohledavek, ktera musi v dohledne dobe nevyhnutelne prijit.

0 0
možnosti

johnpeters

16. 7. 2011 8:20
K čemu potom

všechny ty platby eráru?!Už mi nepište,vadí mi kontakt s hlupáky.:-/

0 0
možnosti

Stará kára

15. 7. 2011 15:27
Pane Havleno, jistě máte jiný geniální plán

Řeknete nám jaký?  Je bezesporné, že vrůstá (rapidně) věk dožití. Že tedy seniorů bude stále víc.  Má-li se udržet jejich relativní úroveň (tedy úroveň v poměru k úrovni produktivní generace) jsou jen dvě možnosti  a/  při zachování zhruba stejné sociální platby zachovat poměr  důchodce/pracující - a tedy zvyšovat věk odchodu do důchodu,   nebo   b/  zachovat věk odchodu do důchodu a postupně až dvojnásobně zvýšit odvody na sociální pojištění (a tedy snížit čistý příjem až o 20 %).  Třetí možností je snížit úroveň důchodců na 60 % až polovinu dnešní relace.

Co z toho si vyberete vy?

PS: Neodpovídejte, že to zachrání vyšší produktivita práce. Možná ano - za předpokladu, že z ní nebude chtít aktivní generace mít profit.

0 0
možnosti

Lady Humussprey

15. 7. 2011 16:08
Re: Pane Havleno, jistě máte jiný geniální plán

Věk stoupá proto, že generace dnes nastupující do důchodu prožila převážnou část života a hlavně dětství, bez stresů a s kvalitní lékařskou péčí i stravou za dob socializmu. Potom, když se dostavili příznaky opotřebování organizmu, šli ženy v 56 letech a muži v 60 letech na odpočinek. Dále už byli jen na čerstvém vzduchu svých chat, chalup a zahrádek. Vyspaní každý den do růžova a stres je neznámý jev. To všechno pravičáci seniorům ukradnou a tím i šanci se dožít slušného věku.

0 0
možnosti

johnpeters

15. 7. 2011 12:06
Z celého srdce

si přeji,aby se všichni dnešní dvaceti až třicetiletí dožili onoho příštího důchodového věku,to jest cirka sedmdesáti let.Už vidím přímo vbarvách,s jakou chutí odcházejí každé ráno plni síly do svého zaměstnání,kde je školí o 40-50 let mladší nadřízení....A po odchodu na zasloužený odpočinek si užívají svých 3000 Kč důchodové almužny(pokud nebude mezi tím tunelovka)..Co bych za to dal,abych to mihl  zažít....A slyšet ony staříky,jak si v ohradách pro přestárlé spokojeně švitoří,a asertivní mladíci jim tam hází přes plot slupky od brambor....R^8-o[>-]

0 0
možnosti

Mahas

15. 7. 2011 12:48
Re: Z celého srdce

definujte zaslouzeny odpocinek? Ono neco takoveho za feudalismu bylo ? Nebo ve stredoveku ? To si vymysleli komunisti a zapadni svet to prevzal, aby mu tam nenastaly socialisticke boure... O sve pribuzne se vzdy starala predchozi generace, zadne "duchody" stat nevyplacel... Melo to logiku. Zadny zaslouzeny odpocinek neexistuje. Existuje moznost opustit praci, kdyz na ni nestacim, ale tim nevznika automaticky narok na vyplatu "vypalneho" od statu... Je mi lito, ale dnesni system je z dlouhodobeho hlediska jinou formou letadla... Zatim pomaha dalsi a dalsi zadluzovani, bez nej uz by se to zhroutilo...

0 0
možnosti

Mahas

15. 7. 2011 11:21
jak to delaji jinde ?

pro autora mam dotaz ? Jak to delaji jinde? Treba v Singapuru, nebo Tchajwan, Svycarsko, USA ... ? Kdyz vezmeme za realitu, ze proste zadne socialni pojisteni neexistuje, ale existuje socialni dan, pri ktere zaplatite ted zivot jinemu duchodci tak, jako platite ze sveho policistu nebo soudce, tak proc bychom meli nejaky " zaslouzeny" duchod vubec mit... Bud se rozhodneme, ze duchod bude jen k holemu preziti ( to je castka kolem 3000 kc za mesic ) a budou se muset postarat sami duchodci a jejich rodiny, pak nebude takova situace, ze prace je u nas zdanena pres 50 %, staneme se -mozna - konkurenceschopnejsi a vydelame na lepsi sluzby. Nebo bude stat uzirat vice a vice tem ekonomicky cinnym a dane platicim a pak skoncime tam, kde je ted Recko, Portugalsko, Italie a kam stale nepochybne a vesele smerujeme a jeste chteji socialste, abychom sli rychleji... Ale obavam se, ze tohle nynejsi ani potencialni duchodci doopravdy slyset nechteji

0 0
možnosti

basata

14. 7. 2011 23:08
Rozum do hrsti...

Češi se chovají jako příslušníci malého mraveniště.

0 0
možnosti

Žadatel

14. 7. 2011 22:47
Autore,

možná příživnictví na důchodcích, zaváděné ministrem Drábkem, vztahy mezi starší a mladší generací vylepší.

-

http://vejtasa.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=173681

0 0
možnosti

dampfer

14. 7. 2011 22:39
A tak asi

tak přemýšlet je poněkud mimo mísu,mezi odběrateli plodů práce malinké části mladých lidí--- nejsou důchodci ani zdaleka na předním místě, skoro na posledním.-- Půl milionu cigánů, moře úředníků, mladých všeho schopných polo---invalidů, armáda, policie, předimenzované úřady, analytická střediska, odbory, partajní sekretariáty a důchody dle smlouvy RVHP z roku 1959 mají u nás Rusové nárok na plný důchod, kdykoli se rozhodnou se zde usadit!!-- a teď se hlásí slovenští braťja o navýšení penzí z pražské státní kasy. A díky slovenským úředníkům v české státní správě--vše dostanou, také dotujeme 5ti miliardami studium slovens vysokoškoláků, přesně podle Špidlo-paroubkovského zákona:: Na vše zdroje jsou !!

Na druhé straně české vlády nesnížily penze býv. STBákům, bachařům a celé vyšší komunistické nomenklatuře-- ani o desetník--- za což se dnes odvděčují svým krákoráním v odborářských demonstracích.

1 0
možnosti

hadassa

14. 7. 2011 22:13
Když už nám berou naději, že se penze dožijeme včas,...

... měli by nám poskytnout nějakou jinou naději. Ať dumám, jak dumám, žádná mne nenapadá, pokud tedy nebude mou nadějí, že jsem vypustila duši pro větší slávu zlatokopeckého kapitalismu v rukou naivních nedouků. ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1813x
Novinář v.v., který má potřebu veřejně prezentovat své postřehy, názory a nápady.