Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kolos.veliky

12. 7. 2011 7:14
Pokud nebyl nadpis myšlen ironicky,

potom s Vámi souhlasím - žijeme v úžasné době. Málokdo si to uvědomuje. A nejenom ti mladí, ale dokonce ani ti, kteří zažili minulý režim. Škoda, že zapomněli na to, jak se tehdy žilo. Svoboda je úžasná věc - většina lidí dnes píšících blogy by dnes psala o tom, jak je venku krásně (pokud by vůbec měla počítač s internetem) a o politice by mluvila jen doma za zavřenými dveřmi. No a pár statečných by sedělo v base.

Nemyslím si, že vláda má patent na rozum. Ale vláda byla ustavená demokratickými volbami, většinou získaných hlasů. Nebylo to pravda 99,9 % pro ústavou danou vedoucí stranu. Ale byla to většina - a tomu se říká demokracie.

A o tom, že se skutečně máme dobře svědčí občasné zprávy ze zemí, kde totalitní režimy fungují dál. Buďme rádi, že u nás tomu tak není.

Reformy jsou potřeba a neskutečně mě štve, jak tato vláda dokázala zničit svůj reformní potenciál věčnými hádkami mezi sebou. Ale i tak jsem rád, že se máme takto dobře.

0 0
možnosti

jah

13. 7. 2011 7:30
Re: Pokud nebyl nadpis myšlen ironicky,

Kokosi, to, co jste napsal, je myslim projevem "depolitizace". Odvolime si a pak uz se nemusime o nic starat, udelaji to za nas zvoleni "reprezentanti". To neni demokracie, to je jen iluze demokracie. Obcan dnes o nicem de facto nerozhoduje, rozhoduji soukrome zajmy kapitalu (Keller napr. pise o diskretni elite a servisni elite - to jsou mimo jine ti, kterym sverujeme nase hlasy). U obcana je vyvolavana iluze, ze rozhoduje (podobne jako je nam vnucovana myslenka, ze mame volbu vyberu v supermarketu, coz jak vime je totalni nesmysl, jelikoz vyber mame velmi omezeny, nehlede na to, ze prece takto svoboda nevypada). Jako jeste vetsi problem vsak vidim v tom, ze jen malokdo veri, ze by se tento system dal nejak zmenit, tedy v nejakou alternativu. Reformy opet jen vyvolavaji zdani, ze se neco deje, vysledek je ale smesny... jen hrozi prohlubovani nerovnosti, ubyvani duvery ve spolecnosti apod.

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1813x
Novinář v.v., který má potřebu veřejně prezentovat své postřehy, názory a nápady.